Spira

Har du lust att börja studera? Vill du läsa på gymnasienivå? Behöver du lugn studietakt i en liten grupp? Då passar denna kurs dig! Vi skapar en miljö där dina erfarenheter tas tillvara, där du upptäcker och utvecklar dina dolda resurser. Studietakten är lugn.

Spira är en kurs för dig som har eller har haft en psykisk funktionsnedsättning. Du studerar på halvfart i en liten sammanhållen klass med ca 10 personer. Du har hela tiden en lärare som hjälper dig att utveckla din studieteknik och anpassar studierna efter dina behov. Utbildningen ger kunskaper i allmänna ämnen t.ex svenska, engelska och matematik. Ämnena kan variera utifrån deltagarnas behov.

Kursens mål är att ge dig chansen att komma igång med studier på gymnasienivå. Vi vill också stimulera din förmåga, ditt mod och ditt självförtroende.

Kurstid: Hösten 2018

Dagar och tider meddelas senare.

Har du frågor eller vill boka in en tid för studiebesök, ring 08-636 23 00

Kursen är studiestödsberättigande enligt regler hos CSN. Kursen motsvarar 200 studiestödspoäng, dvs halvtidsstudier.

De förkunskaper som krävs är avklarad grundskola eller motsvarande.

Om du behöver hjälp att söka är du välkommen att kontakta oss på telefon 08-636 23 00.

Knappen leder till till folkhögskolornas gemensamma system Schoolsoft. Du börjar med att registrera ett ansökningskonto på Mina sidor (om du inte redan har ett). När du fyllt i och skickat in ansökan får du en automatisk bekräftelse till din e-postadress. Vi kontaktar dig om det behövs en komplettering.

> Läs mer om att ansöka