Teaterverkstan

TeaterverkstanBromma folkhögskolas teaterlinje

Teaterverkstan är en ettårig heltidsutbildning med fokus på skådespelarens utmaningar.
Under året kommer du att få arbeta med pedagoger från olika bakgrunder inom teaterbranschen. Du får arbeta med olika verktyg och metoder som ger dig en bred erfarenhetsbank att ta med dig när du avslutar ditt år på Teaterverkstan.

Teater är gestaltning av människans liv och livsvillkor, och under året kommer vi tillsammans att undersöka vad detta kan innebära. Gruppen kommer att vara vårt fokus i arbetet parallellt med den personliga utvecklingen.

På höstterminen har vi uppspel på skolan och på vårterminen gästspelar vi med vår stora produktion på en hyrd teaterscen.

Undervisningen är delvis lärarledd och delvis upplagd som eget arbete, med en given uppgift.

Höstterminens innehåll:
Improvisation
Scenframställning
Fysisk teater
Muntligt berättande
Röst/sång
Rörelse/dans
Textgestaltning
Workshops och gästlärare

Vårterminens innehåll:
Teaterproduktion
Skådespelarträning
Egna konstnärliga projekt
Dikt/monologarbete
Mask
Workshops och gästlärare

En VampyrbekännelseTeaterverkstans slutproduktion 2017 (Trailer)

En Vampyrberättelse event

Bromma folkhögskola är en kreativ mötesplats där flera konstnärliga utbildningar möts och stora möjligheter till samarbete finns. Vi har en unik tillgång att få arbeta med musiker och studiotekniker på skolan, vilka hjälper oss med musik, ljud och ljus till våra föreställningar. Här är det mycket som händer under veckorna i form av uppspel, konserter och utställningar. Närheten till Stockholm gör att vi ofta går på teater och har samarbete med det professionella kulturlivet.

Vill du…
– ägna ett år åt att utvecklas som skådespelare i en kreativ folkhögskolemiljö?
– arbeta intensivt med eget arbete och i grupprocess?
– arbeta med din egna personliga utveckling?
– riskera dina nuvarande åsikter i ett fritt prövande?
– nyfiket möta dig själv och andra?

Sök då till Teaterverkstan senast 12 juni 2017 (OBS! Förlängd ansökningstid!)

Kurstider läsåret 17/18:
16 augusti – 19 december 2017
8 januari – 8 juni 2018

12375991_10204738079765625_7972318516533943007_n-150x150_c
Kopia av IMG_6040

RÖSTER från tidigare studerande:

”Att gå på Teaterverkstan var framför allt otroligt roligt. Det breda innehållet gjorde att jag fick utforska teatern och min trygghetszon på så många plan att jag gick därifrån som en ny människa med SÅ många nya erfarenheter och nya mål med livet. Jag kan dela upp livet i två delar: före Teaterverkstan och efter Teaterverkstan.”
(Jonas, läsåret 2011/2012)

”För mig har det varit ett sätt att kunna utforska och komma i kontakt med bitar av mig själv som jag knappt har rört vid.”
(Olga, läsåret 2015/2016)

”Teaterverkstan är en utbildning där man får utveckla sitt skådespeleri och även utvecklas personligen.”
(Julia, läsåret 2015/2016)

”Teaterverkstan hjälpte mig att växa när jag som mest behövde det. Att börja på Teaterverkstan är ett av de mest givande besluten jag har tagit, och det hjälpte mig att både utveckla min egen uppfattning om teater såväl som min egen uppfattning om mig själv.”
(Cim, läsåret 2014/2015)