Helgkurs Skrivarskola


Kurstid: 21–22 november 2020 kl. 10–15
Anmälan senast: 9 november 2020. Först till kvarn!
Kostnader: Materialavgift 250 kr. Du tar med egen lunch och det finns möjlighet att köpa fika.
Kontakt: Kajsa-Lena Nordquist, 08-636 23 21, kajsa@brommafolkhogskola.se

Kursen är för dig som vill utveckla din berättarröst och hitta eller fördjupa din förmåga att formulera ord och tankar i texter. Du får möjligheten att vara i en kreativ miljö tillsammans med andra för att skapa dynamik och diskussion.

Bromma folkhögskola ligger centralt i Stockholm men med närhet till Judarskogen, Mälaren och Drottningholms slottspark. Det ger möjligheter till inspiration från många håll.

Kursen hålls inomhus med möjlighet till distans, det kommer också att ges digitala möjligheter att vara med.

Exempel på innehåll

Kom i gång
Vi skriver på datorn eller mobilen i 10 minuter, jag läser upp någon annans text och hen läser min. Vi ger och tar emot respons. Vi provar igen i 10 minuter med ett annat tema.

Kom nära din egen berättarröst
”Nu ska du inte förstöra en bra historia (med sanningen)”, sa morfar Helmer. Med utgångspunkt i ett tema berättar vi muntligt för varandra. Skämt, skvaller, skrönor, legender, sagor. Efter respons från gruppen skriver vi ned vår berättelse.

Livskraft & kreativa lösningar
Det som blev fel kanske blev bättre än det som var tänkt? Vad är egentligen fel och vad är rätt? Vem bestämmer? Hur kan jag vända det som inte blev som jag tänkt till något jag kan få styrka från? Vi skriver ned något som blev fel i våra liv men som sedan visade sig bli bra. Vi delar berättelser med varandra.

Lärare

Sara Silfverskiöld, erfaren skribent och lärare i skrivande.

Sidan uppdaterad 2 oktober 2020