Skaparhelg

Låt kreativiteten flöda en helg i juni

Kurstid: 14–16 juni 2024
Anmälan senast: 3 juni
Kostnader: Ingen kostnad
OBS! Eftersom det är många som är intresserade av att vara med förutsätter vi att du deltar hela helgen och hör av dig om du blir sjuk eller inte kan komma. Avanmälan görs senast 2 veckor innan kursstart så vi kan erbjuda platsen till någon annan.
Kontakt: Lena Wohlfeil, lena.wohlfeil@equmeniakyrkan.se, 08-580 031 22,
Ann Westblom, ann.westblom@brommafolkhogskola.se, 073-962 46 76
Karin Ingridsdotter, karin@brommafolkhogskola.se, 08-636 23 20

ANMÄLAN STÄNGD

Vill du låta kreativiteten flöda under en helg i juni?

Bromma folkhögskola öppnar sina dörrar och bjuder tillsammans med Equmeniakyrkan in till en kreativ helg den 14-16 juni 2024.

Vi erbjuder plats och gemenskap. Du bestämmer vilket uttryck du vill arbeta med. Kanske är det akvarellmålning, olje- eller akrylmålning, teckning, skapande i material som garn, trä, textil eller lera, dans och koreografi, låtskrivande, sångtexter, poesi…

Vi erbjuder lokaler, fikagemenskap, redskap som finns i ateljén (t.ex. penslar, sax, vattenbehållare, papperslim, tejp, keramikredskap, snickeriverktyg, drejskiva etc.) 

Det här har man inte tillgång till: instruktör, material som t.ex. akvarellpapper, färg, tyg, garn, lera, bränning av keramik. Från och med i år kommer man alltså inte att kunna köpa material på plats och keramik kommer inte att kunna brännas i skolans ugn.

Ta därför med det material du behöver för ditt skapande under helgen. Det finns gott om plats i ateljéer med bord och stafflier, musikrum utrustade med pianon och gitarrer, salar för dans och drama. Om vädret tillåter kan vi också vara utomhus.  

Det här är en plats att vara på, tillsammans med andra som gillar att vara kreativa och skapa. Vi är varandras resurser och delar det vi vill i vår skapandeprocess. Det finns ingen som är handledare eller instruktör, så förbered dig på att jobba självständigt. Alla är vi där för att ge oss själva tid att skapa en hel helg.

För den som vill finns det ett tema för dagarna. Det är hämtat från Equmeniakyrkans temaår med utgångspunkt i Efesierbrevet: Se, vilket hopp! Vi kommer att återkomma till temat hopp under våra gemensamma samlingar, där vi sjunger och läser om hopp. Du kan själv inför helgen fundera på vad som är hopp för dig och sedan inspireras till skapande utifrån det: https://equmeniakyrkan.se/utbildning/tema-bibeln/efesierbrevet/

Vi följer en rytm med gemensamma samlingar och mattider. Däremellan finns det gott om tid för eget skapande eller skapande tillsammans med andra.  

Kursen riktar sig till unga och vuxna från 16 år och uppåt.

Program för helgen

Fredag 14 juni
18.00 Välkomstsamling i Littorina (ljushallen)
19.00 Eget skapande
20.30 Sammanfattning av dagen
21.00 Slut för dagen

Lördag 15 juni
09.00 Eget skapande. Fika när det passar.
13.00 Lunch, se nedan. Därefter eget skapande och fika när det passar
18.00 Samling med andakt och avstämning av dagen
18.30 Middag, se nedan. Därefter eget skapande för den som vill fortsätta.
21.00 Slut för dagen

Söndag 16 juni
09.00 Eget skapande
12.00 Vi delar det som kommit till under helgen, i Littorina
Utvärdering och städning.
13.00 Avslutning

Plats

Bromma folkhögskola, Åkeshovsvägen 29 i Bromma. Närmaste T-bana Brommaplan eller Åkeshov. Gratis parkering finns på skolans område.

Mat

Var och en ordnar sin egen mat. Det finns mikro och kyl på skolan. På gångavstånd finns ICA, Coop och flera matställen (pizza, thai, sushi, hamburgare, kinesiskt).

Fika

Vi ordnar så att det finns kaffe, te, mjölk och liten kaka

Anmälan

Skaparhelgen är populär och har redan blivit fulltecknad!
Denna anmälan gäller därför en reservplats. Vi kontaktar dig så fort vi har en plats ledig.
Det är ingen kursavgift för SKAPA – Bromma folkhögskola och Equmeniakyrkan bjuder.
Eftersom det är många som är intresserade av att vara med förutsätter vi att du deltar hela helgen och hör av dig om du blir sjuk eller inte kan komma. Avanmälan görs 2 veckor innan kursstart så att platsen kan erbjudas till någon annan.

Keramikkurs 15-16 juni

Parallellt med SKAPA kommer det att vara en betalkurs i rakubränning och glödbränning.
Läs mer om keramikkursen här! Vi kommer att ha gemensamma samlingar under lördag och söndag.

Frågor?

Lena Wohlfeil, samordnare för musik och kreativa uttryck på Equmeniakyrkan, lena.wohlfeil@equmeniakyrkan.se, 08-580 031 22
Ann Westblom, lärare på Bromma folkhögskola, ann.westblom@brommafolkhogskola.se, 073-962 46 76

Anmälan senast 3 juni

Knappen leder till folkhögskolornas gemensamma system Schoolsoft. Om det är första gången du ansöker till en folkhögskola så får du först registrera ett konto på Mina sidor i Schoolsoft.

När du fyllt i och skickat in ansökan får du en automatisk bekräftelse till din e-postadress.

Om du tidigare gjort ansökan i Schoolsoft (och alltså redan har ett konto) så måste du kolla att dina kontaktuppgifter är aktuella, det gör du under fliken Min profil när du loggat in. Det gäller även om du ansökt till annan folkhögskola.

ANMÄLAN STÄNGD

Sidan uppdaterad 12 juni 2024