Studiebesök från Japan


Folkhögskolan har haft studiebesök av en grupp från Japan som ville veta mer om fritidsledarutbildning i Sverige och som berättade hur ungdomsarbetet ser ut i Japan.

I gruppen ingick Tatsuhei Morozumi (researcher at the Institute of Living Science Bunkyo University, Tokyo), Teppei Aoyama (Associate Professor at Bunkyo University), Tetsuo Miyashiro (youth worker), Tatsuhei Morozumi (Researcher at Institute of Living Sciences Bunkyo University), Hiroshi Oyama (University of Tokyo), Kanako Sado (youth worker), Akihumi Yamamoto (youth worker) samt en tolk. De togs emot av lärarna Agneta Noreheim och Daniel Backgård på fritidsledarlinjen. Det blev ett spännande och intressant möte – som kanske kan resultera i mera utbyte framöver!

Konstrunda 20-21 oktober


Lördag-söndag 20-21 oktober är Bromma folkhögskola ett av 26 stopp på konstrundan i Västerort. Det är tredje tredje gången rundan arrangeras, i år med 37 konstnärer. På folkhögskolan ställer två lärare och tre tidigare studerande på Atelje X ut måleri och keramik: Ann Westblom, Catrin Rodosi, Gabi Nilsson, Joanna Parman och Kamile Unver. Öppet 11–16.

Konstrundan har två startpunkter där alla medverkande konstnärer är representerade: Alvikstorpet och Vällingby folkets hus. På Alvikstorpet är det vernissage redan lördag 13 oktober kl 11–14. Läs mer på alvikstorpet.se/konstrundan och ladda gärna ner konstrundans folder (pdf).

Bromma Ink. – en ny mötesplats


Bromma folkhögskola och Kavehs fritid lanserar nu stolt Bromma Ink.- ett projekt för hållbar inkludering. På tisdagar kl. 15-17 öppnar vi med start 2 oktober portarna till en ny mötesplats för ungdomar mellan 16-22 här på folkhögskolan. Vi ser gärna att så många som möjligt deltar i detta frivillighetsprojekt. Kanske du kan hjälpa till med läxläsning, delta i de anordnade aktiviteterna eller bara hänga.

Allmän kurs önskar välkomna till premiären med brännboll, grillning och presentation av Bromma folkhögskola – en mötesplats för alla.

Den ideella föreningen Kavehs fritid drivs av fritidsledaren Kaveh Pakjoo som av tidningen ”Mitt i” nyligen utsågs till ”Min lokala hjälte i Bromma 2018” med motiveringen: ”För att med stort engagemang och tro på att alla kan bidra till ett bättre samhälle ge ungdomar ett meningsfullt sammanhang.”

Läs mer i Mitt i Bromma om Kaveh Pakjoo och den nya verksamheten på folkhögskolan.

Konserthösten har startat


”Hear my voice” var rubriken på läsårets första stora konsert med Musiklinjen på Bromma folkhögskola. Två av linjens lärare, Berit Söderholm och Hanna Holgersson, var producenter för ett program där de studerande bjöd på en ”regnbåge…. med sina unika röstfärger ”.

Nu ser vi fram emot nästa konsert. Torsdag 25 oktober kl 19.00 framför Musiklinjen tillsammans med Immanuel Nova, orkester och solister Gabriel Faurés Requiem. Den konserten ges i Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17, T-bana Rådmansgatan. Entré 100 kr. Förköp via ticketmaster.se

Platser kvar


Ansökan är fortfarande öppen till Allmän kurs och Spira. Övriga långa utbildningar (en termin eller längre) är fulltecknade.

(Uppdaterad 2018-09-18)

 

Möte med politiker


Inför höstens val kommer skolans elever att möta representanter för politiska partier tisdag 28 augusti och onsdag 29 augusti, bägge dagarna kl 12.45–15.15.

Terminsstart i höst


Höstterminen för de flesta utbildningarna startar måndag 20 augusti kl 10.00. Välkommen till ett spännande nytt läsår!

BrommaStock


Söndagen den 27 maj kl. 11.00-21.00

Konserter, Utställningar, Aktiviteter och Mat

Bromma Folkhögskola bjuder härmed in till en dag med fest o galej som ni sent skall glömma. Alla skolans linjer kommer bjuda er på diverse konserter och performances blandat med goda tilltugg och härligt sällskap.
Ta med dig dina bästa drömmar och förhoppningar och vi skall inte göra dig besviken. Njut av solens strålar till doften av nypopat popcorn, grusknaster under sulorna och såpbubbliga känslor kryddat med gemenskap och kreativitet!
Välkommen hälsar Allmänkurs, Fritidsledarna, Musik, Ateljé X och Teaterverkstan.

 

Kommer i höst – Collegestudier


Studera teologi eller mänskliga rättigheter på högskola och stärk din studieförmåga på folkhögskola!

Tillsammans med Teologiska högskolan presenterar vi en möjlighet för dig som idag läser på folkhögskola eller högskola, men upplever hinder i studierna, samt för dig som inte har den allmänna behörigheten som krävs för att börja studera på högskola.  Genom collegestudier får du möjlighet till en mjuk övergång till högskolestudier. Om studierna fungerar bra, erbjuder högskolan en plats för dig på något av sina högskoleprogram kommande läsår.

Start i augusti 2018. Läs mer om collegestudier

SKAPA – en kreativ helg i juni


Affisch för SKAPAI samarbete med Equmeniakyrkan!

Vill du låta kreativiteten flöda? Välkommen 15-17 juni 2018.

Vi erbjuder plats och gemenskap. Du bestämmer vilket uttryck du vill arbeta med. Kanske är det akvarellmålning, olje- eller akrylmålning, skapande med lera och keramik, eller textil, dans och koreografi, låtskrivande, sångtexter, poesi …

Det här är ingen kurshelg utan snarare en plats att vara på, tillsammans med andra som gillar att vara kreativa och skapa. Vi är varandras resurser och delar det vi vill i vår skapandeprocess. Vi följer en rytm med gemensamma samlingar och andakter. Däremellan finns det gott om tid för eget skapande eller skapande tillsammans med andra.

För mer info och anmälan:
equmeniakyrkan.se/kalender/skapa/