Platser kvar


Ansökan är fortfarande öppen till dessa utbildningar:

  • Allmän kurs
  • Spira

Övriga långa utbildningar (en termin eller längre) är fulltecknade.

Uppdaterad 2018-09-18

 

Möte med politiker


Inför höstens val kommer skolans elever att möta representanter för politiska partier tisdag 28 augusti och onsdag 29 augusti, bägge dagarna kl 12.45–15.15.

Terminsstart i höst


Höstterminen för de flesta utbildningarna startar måndag 20 augusti kl 10.00. Välkommen till ett spännande nytt läsår!

BrommaStock


Söndagen den 27 maj kl. 11.00-21.00

Konserter, Utställningar, Aktiviteter och Mat

Bromma Folkhögskola bjuder härmed in till en dag med fest o galej som ni sent skall glömma. Alla skolans linjer kommer bjuda er på diverse konserter och performances blandat med goda tilltugg och härligt sällskap.
Ta med dig dina bästa drömmar och förhoppningar och vi skall inte göra dig besviken. Njut av solens strålar till doften av nypopat popcorn, grusknaster under sulorna och såpbubbliga känslor kryddat med gemenskap och kreativitet!
Välkommen hälsar Allmänkurs, Fritidsledarna, Musik, Ateljé X och Teaterverkstan.

 

Kommer i höst – Collegestudier


Studera teologi eller mänskliga rättigheter på högskola och stärk din studieförmåga på folkhögskola!

Tillsammans med Teologiska högskolan presenterar vi en möjlighet för dig som idag läser på folkhögskola eller högskola, men upplever hinder i studierna, samt för dig som inte har den allmänna behörigheten som krävs för att börja studera på högskola.  Genom collegestudier får du möjlighet till en mjuk övergång till högskolestudier. Om studierna fungerar bra, erbjuder högskolan en plats för dig på något av sina högskoleprogram kommande läsår.

Start i augusti 2018. Läs mer om collegestudier

SKAPA – en kreativ helg i juni


Affisch för SKAPAI samarbete med Equmeniakyrkan!

Vill du låta kreativiteten flöda? Välkommen 15-17 juni 2018.

Vi erbjuder plats och gemenskap. Du bestämmer vilket uttryck du vill arbeta med. Kanske är det akvarellmålning, olje- eller akrylmålning, skapande med lera och keramik, eller textil, dans och koreografi, låtskrivande, sångtexter, poesi …

Det här är ingen kurshelg utan snarare en plats att vara på, tillsammans med andra som gillar att vara kreativa och skapa. Vi är varandras resurser och delar det vi vill i vår skapandeprocess. Vi följer en rytm med gemensamma samlingar och andakter. Däremellan finns det gott om tid för eget skapande eller skapande tillsammans med andra.

För mer info och anmälan:
equmeniakyrkan.se/kalender/skapa/

Prova på yoga 12 maj


Varmt välkommen till en prova på-eftermiddag med yoga och rörelse på Bromma folkhögskola!

Tid: Lördag 12 maj 2018 kl 15–18

15.00-15.15 Landa i rummet
15.15-16.30 Pass med ”GaiaYoga” med enkla och mjuka övningar från bl.a hatha- och yinyoga samt inslag av skapande dans m.m.
16.30-18.00 Stund för info och frågor om den nya kursen Yogalärarutbildning med skapande rörelse som startar till hösten (för de som vill och kan).

Boka biljetter till Teaterverkstans slutproduktion!


Affisch för pjäsen ”Johanna”Teaterverkstan sätter upp ”Johanna” av Mirja Unge – Premiär 25 april 2018 på Teater Kaskad i Blackeberg!

Teaterverkstans slutproduktion “Johanna” är en spännande och humoristisk föreställning författad av Mirja Unge. Den handlar om en samtida Jeanne d´Arc och utspelar sig i dagens konsumtionssamhälle. I mitten av allt står Johanna, en driven och stark ung kvinna som är trött på hur världen ser ut. Hon vill rädda miljön. Med sitt mål i sikte och med Moder Jord vid sin sida beger sig Johanna ut i politikens och aktivismens djungel, fast besluten att sprida det hopp hon funnit i naturens röster. I “Johanna” bjuder Bromma folkhögskolas teaterlinje på en upplevelse med inslag av sång, dans och egenkomponerad livemusik framförd av studerande på skolans musikutbildning.

Var?
Teater Kaskad i Blackeberg.

När?
Onsdag 25/4 kl 19.00
Fredag 27/4 kl 13.30
Fredag 27/4 kl 19.00

Här bokar du biljetter!

MUSICAL FEELINGS – Tisdag 17 april kl. 19.00


Våra sångare och instrumentalister bjuder på duetter och ensembler ur musikalerna Kristina från Duvemåla, Chess, Rent, Grease, West Side Story, Wicked, City of Angels, Annie Get Your Gun, Jekyll & Hyde, The Phantom of the Opera, Love Never Dies.

Produktion & regi: Berit Kullberg Söderholm, Hannah Holgersson, Kristian Kraftling.