Studera hos oss


Bromma folkhögskola är till för dig som vill:

– få behörighet till högskola.
– skaffa dig en yrkesutbildning eller
– ge dig själv tid och utrymme inom några kreativa intresseområden.

Hur ansöker jag?

Genom att fylla i ett formulär via vår hemsida. Ansökan görs i folkhögskolornas administrativa system Schoolsoft. Du börjar med att registrera ett eget konto. Om du har ett konto sen tidigare i Schoolsoft, kontrollera så att dina uppgifter stämmer i mina sidor. Glöm inte att bifoga ett personligt brev och betyg/intyg.

CSN Studiestöd

Är du under 20 år får du studiehjälp och ev. inackorderingstillägg, om du bor på skolan.  Är du 20 år och äldre kan du söka studiemedel som består av ett bidrag och ett lån. För vissa eftergymnasiala yrkesutbildningar finns dock ingen nedre åldersgräns för ansökan om studiemedel.

Studiemedel söker du hos www.csn.se

Studentboende

Bromma folkhögskola har ca 40 rum + en liten enrumslägenhet som vi hyr ut till våra studerande. Boendet finns på Campus Bromma Åkeshovsvägen 29 eller i studentboendet Tempus, invid Åkeshovs tunnelbana, 10 minuters promenad från skolan, samt ett fåtal rum på Tegnergatan Stockholms city.

Studieekonomi

På folkhögskola är all undervisning kostnadsfri. Däremot får du själv bekosta kurslitteratur och eventuella studieresor.

Studenträtt - Ordningsstadga

Värdegrund, huvudman
Bromma folkhögskola vilar på kristen värdegrund och ser alla människors lika värde oavsett social och etnisk tillhörighet, trosbekännelse, kön, funktionsnivå, sexuell orientering eller ålder. Bromma folkhögskola vill vara en mötesplats för människor och idéer.

Bromma folkhögskola har ca 180 elever på de långa kurserna med ett internat för drygt 40 personer. Skolan är till största delen tillgänglig för rullstolsburna.

Huvudman är Equmeniakyrkan och Equmenia.

Vår plan för likabehandling

Studentboende

Bromma folkhögskola har ca 40 rum + en liten enrumslägenhet som vi hyr ut till våra studerande.
Ett boende  finns på skolan, Åkeshovsvägen 29 i Bromma (se karta) eller  studentboendet Tempus, Beckombergavägen invid Åkeshovs tunnelbana (se karta), 10 minuters promenad från skolan, samt några rum på Tegnérgården, Tegnérgatan Stockholms city.

I källaren på skolan finns både övningsrum, tvättstuga, gym och bastu. På Åkeshovsvägen har vi också gemenskapsutrymmen såsom TV-rum och ett elevkök.

Vårt studentboende är drogfritt och djurfritt.

Du hyr rummet som regel 10 månader från den 15 augusti till den 15 juni. Möjlighet att också hyra rummet över sommaren kan finnas för de som läser fler än ett år.

Hyran betalas i förskott varje månad. Det betyder att i slutet av augusti betalar du för 1,5 månader. Sista hyran betalas i slutet av maj.

Hyran för ett rum ligger från 3 500 kr/månad – 4 500.

Vi ser gärna att referenspersonen du uppgett i ansökan även fungerar som referens till boendet.

För våra studerande som läser  halvfart på Diakonal utbildning gäller några speciella hyresregler, kontakta oss för mer information.

Har du frågor om boendet kontakta:
Inger Östh, 08-636 23 20
eller inger@brommafolkhogskola.se

För studerande som inte går på Bromma folkhögskola:
I de fall det uppstår lediga rum en termin hyr vi ut rum i första hand till:

1. Studerande på Enskilda Högskolan Stockholm.
2. Studerande tillhörande någon församling i Equmeniakyrkan.
3. Före detta studerande på skolan eller andra studerande.

Kommunala och Privata hyresvärdar:

hyresvardslistan.se

Studieekonomi

På folkhögskola är all undervisning kostnadsfri. Däremot får du själv bekosta kurslitteratur och eventuella studieresor.

Bekräftelseavgift
En bekräftelseavgift på 500 kr betalas in i samband med att du antar din plats. Avgiften räknas av vid debitering av materialkostnaden under höstterminen. Den återbetalas dock ej vid återbud innan skolstart.

Materialavgift
En stor del av undervisningsmaterialet i kurserna produceras av skolans lärare och studerande i form av kompendier och elevarbeten. För att täcka kostnader för detta och för material och utrustning relaterad till respektive utbildning tar skolan ut en materialavgift som delas upp på två betalningar under hösten (sept och nov) och två på våren (febr och april).

I avgiften ingår bland annat kopiering, material för skapande, material för utepedagogik, en del studiebesök och försäkring samt tillgång till datorer med internetuppkoppling

Allmän kurs 1 100 kr / termin
Diakonal utbildning halvfart 700 kr / termin
Fritidsledarutbildningen  1 400 kr / termin
Musikutbildningarna 1 400 kr / termin
Ateljé X 2 700 kr / termin
Teaterlinjen 1 200 kr / termin
Allmän kurs Senior 600 kr / termin

Kostnader för litteratur, studieresor eller andra arrangemang varierar mellan kurserna. Kursföreståndaren ger mer information om detta.

Obligatoriskt förmiddagsfika
På Campus Bromma har skolan en egen restaurang där du som deltagare erbjuds att köpa lunch och eftermiddagskaffe till ett bra pris.
En central del i folkhögskolans idé är mötets betydelse, och en del av detta möte är måltiden.
För att understryka måltidens betydelse är förmiddagskaffet, där du serveras kaffe/te och smörgåsar, obligatoriskt för samtliga studerande på skolan. Du betalar 23 kr/dag. Denna kostnad debiteras via din månatliga faktura.

CSN
Studiemedel söker du hos www.csn.se

Sidan uppdaterad 15 oktober 2020