Studera hos oss

Bromma folkhögskola är till för dig som vill:

– få behörighet till högskola.
– skaffa dig en yrkesutbildning eller
– ge dig själv tid och utrymme inom några kreativa intresseområden.

Hur ansöker jag?

Genom att fylla i ett formulär via vår hemsida. Från och med januari 2018 kommer ansökan att göras i folkhögskolornas administrativa system Schoolsoft. Du börjar med att registrera ett eget konto. Glöm inte att bifoga ett personligt brev, betyg/intyg och ett aktuellt personbevis för studier.

CSN Studiestöd

Är du under 20 år får du studiehjälp och ev. inackorderingstillägg, om du bor på skolan.  Är du 20 år och äldre kan du söka studiemedel som består av ett bidrag och ett lån. För vissa eftergymnasiala yrkesutbildningar finns dock ingen nedre åldersgräns för ansökan om studiemedel.

Studiemedel söker du hos www.csn.se

Studentboende

Bromma folkhögskola har ca 45 rum + en liten enrumslägenhet som vi hyr ut till våra studerande. Boendet finns på Campus Bromma Åkeshovsvägen 29 eller i studentboendet Tempus, invid Åkeshovs tunnelbana, 10 minuters promenad från skolan.

Studieekonomi

På folkhögskola är all undervisning kostnadsfri. Däremot får du själv bekosta kurslitteratur och eventuella studieresor.

Studenträtt - Ordningsstadga

Värdegrund, huvudman
Bromma folkhögskola vilar på kristen värdegrund och ser alla människors lika värde oavsett social och etnisk tillhörighet, trosbekännelse, kön, funktionsnivå, sexuell orientering eller ålder. Bromma folkhögskola vill vara en mötesplats för människor och idéer.

Bromma folkhögskola har ca 180 elever på de långa kurserna med ett internat för drygt 40 personer. Skolan är till största delen tillgänglig för rullstolsburna.

Huvudman är Equmeniakyrkan och Equmenia.

Vår plan för likabehandling

Studentboende

Boendet finns på Åkeshovsvägen 29 i Bromma (se karta) eller i studentboendet Tempus, invid Åkeshovs tunnelbana (se karta), 10 minuters promenad från skolan.

I källaren finns både övningsrum, tvättstuga, gym och bastu. På internatet finns gemenskapsutrymmen, TV-rum och två elevkök.

Vårt studentboende är drogfritt och djurfritt.

Du hyr rummet som regel 10 månader från den 15 augusti till den 15 juni. Möjlighet att också hyra rummet över sommaren kan finnas för de som läser fler än ett år.

Hyran betalas i förskott varje månad. Det betyder att i slutet av augusti betalar du för 1,5 månader. Sista hyran betalas i slutet av maj.

Hyran för ett rum ligger runt 3 200 kr.

För våra studerande som läser  halvfart på Diakonal utbildning eller Brobygge, som ges på distans, gäller några speciella hyresregler, kontakta oss för mer information.

Har du frågor kontakta:
Inger Östh, 08-636 23 20
Kajsa-Lena Nordquist 08-636 23 21
eller info@brommafolkhogskola.se

För studerande som inte går på Bromma folkhögskola:
I de fall det uppstår lediga rum en termin hyr vi ut rum i första hand till:

1. Studerande på Teologiska Högskolan Stockholm.
2. Studerande tillhörande någon församling i Equmeniakyrkan.
3. Före detta studerande från Lidingö folkhögskola eller andra studerande.

Studieekonomi

Bekräftelseavgift
En bekräftelseavgift på 500 kr betalas in i samband med att du antar din plats. Avgiften räknas av vid debitering av materialkostnaden i november. Den återbetalas dock ej vid återbud innan skolstart.

Materialavgift
En stor del av undervisningsmaterialet i kurserna produceras av skolans lärare och studerande i form av kompendier och elevarbeten. För att täcka kostnader för detta och för material och utrustning relaterad till respektive utbildning tar skolan ut en materialavgift som delas upp på två betalningar under hösten (sept och nov) och två på våren (febr och april).

I avgiften ingår bland annat kopiering, material för skapande, material för utepedagogik, en del studiebesök och försäkring samt tillgång till datorer med internetuppkoppling

Allmän linje 1 100 kr / termin
Diakonal utbildning halvfart 700 kr / termin
Fritidsledarutbildningen  1 400 kr / termin
Musikutbildningarna 1 400 kr / termin
Ateljé X 2 200 kr / termin
Teaterlinjen 1 200 kr / termin
Brobygge halvfart 450 kr / termin
Seniorkursen 600 kr / termin

Måltidsabonnemang
På Campus Bromma har skolan en egen restaurang. En central del i folkhögskolans idé är att studera och vara tillsammans och där är måltiden viktig. I vår restaurang serverar vår kock och vår kökspersonal näringsrik och hållbar kost. Vi är övertygade att bra mat ger bättre studier. Restaurangen är också den plats där hela skolan möts. Här finns chansen att träffa studerande på de andra utbildningarna.

För alla som läser en heltidsutbildning i Bromma gäller följande:
Du betalar ca 400 kr per vecka. Avgiften är obligatorisk. I den ingår förmiddagsfika med smörgåsar, lunch och eftermiddagsfika med frukt eller kaka. Naturligtvis kan du som behöver det få specialkost, vegetarisk eller veganmat. För allergier eller liknande krävs läkarintyg.

Diakonutbildningen som läser två dagar i veckan på skolan betalar 170 kr per vecka.
Lov och praktikveckor betalas inget för maten. Du får en faktura ungefär en gång per månad.

Brobygge betalar 80 kr per dag.

Kostnader för litteratur, studieresor eller andra arrangemang varierar mellan kurserna. Kursföreståndaren ger mer information om detta.

CSN
Studiemedel söker du hos www.csn.se