Ansökan

Allmän kurs, senast 10 augusti (obs endast platser kvar på Nivå 1)

Knappen leder till till folkhögskolornas gemensamma system Schoolsoft. Om det är första gången du ansöker till en folkhögskola så får du först registrera ett konto på Mina sidor i Schoolsoft.

När du fyllt i och skickat in ansökan får du en automatisk bekräftelse till din e-postadress. Vi kontaktar dig om det behövs en komplettering.

Om du tidigare gjort ansökan i Schoolsoft (och alltså redan har ett konto) så måste du kolla att dina kontaktuppgifter är aktuella, det gör du under fliken Min profil när du loggat in. Det gäller även om du ansökt till annan folkhögskola.

Det finns fortfarande platser kvar på nivå 1, det vill säga på kursen för dig som har gått grundskola men inte gymnasiet. 

På övriga nivåer är det fullt, men du är ändå välkommen att skicka in en ansökan. Du hamnar i så fall på vår reservlista. 

Oavsett vilken nivå du sökt, återkommer vi med besked vecka 32 och 33, efter sommaruppehållet.

Följande handlingar ska bifogas när du ansöker. Enklast är att skicka dem digitalt i ansökningsformuläret. Om du väljer att posta så ska det vara bevittnade kopior, aldrig originalbetyg.

  • Slutbetyg från tidigare utbildningar. Om du inte har slutbetyg, skicka skolans sammanställning över färdiga kurser, t.ex. samlat betygsdokument
  • Personligt brev där du berättar om dig själv samt motivering till varför du vill gå utbildningen

< Tillbaka till kursens hemsida

Sidan uppdaterad 15 juni 2021