Ansökan

Ateljé X, senast 15 april

Knappen leder till till folkhögskolornas gemensamma system Schoolsoft. Om det är första gången du ansöker till en folkhögskola så får du först registrera ett konto på Mina sidor i Schoolsoft.

När du fyllt i och skickat in ansökan får du en automatisk bekräftelse till din e-postadress. Vi kontaktar dig om det behövs en komplettering.

Om du tidigare gjort ansökan i Schoolsoft (och alltså redan har ett konto) så måste du kolla att dina kontaktuppgifter är aktuella, det gör du under fliken Min profil när du loggat in. Det gäller även om du ansökt till annan folkhögskola.

Följande handlingar ska bifogas när du ansöker.

Personligt brev

 • Beskriv dig själv med några meningar eller be en vän beskriva dig!
  I brevet ska det framgå varför du söker utbildningen och vad du vill lära dig. Beskriv även din utbildningsbakgrund. Du ska också berätta om ditt eget förhållande till skapande/kreativitet och gärna berätta om vilka material och tekniker du arbetat med tidigare. Om du inte har uttryckt dig skapande så mycket, så beskriv i stället din längtan. Skriv om relevanta workshops eller kurser du gått. Om du har planer på att söka andra konstutbildningar efter ett år hos oss, skriv gärna om detta också.
 • Bifoga ett foto på dig själv.

Arbetsprover

 • Uppgift 1. Tre saker du har i fickan – handväskan – ryggsäcken. Arrangera föremålen och teckna eller måla av dem i två olika belysningar så att skuggorna kommer fram.
  1. Montera dina bilder på pannåer i A3-format.
  2. Fotografera dina pannåer så att du kan ladda upp dem i din ansökan.
 • Uppgift 2. Egna arbeten. Visa ett urval av dina egna arbeten som du tycker representerar dig och ditt arbete. Det kan vara teckning, kroki, måleri, skulptur, hantverk, formgivning, m.m.
  1. Montera dina arbeten eller bilder på arbeten på max 5 pannåer i A3-format.
  2. Fotografera dina pannåer så att du kan ladda upp dem i din ansökan.

< Tillbaka till kursens hemsida