Ateljé X

Senast 15 april 2020

Knappen leder till till folkhögskolornas gemensamma system Schoolsoft. Du börjar med att registrera ett ansökningskonto på Mina sidor.

När du fyllt i och skickat in ansökan får du en automatisk bekräftelse till din e-postadress. Vi kontaktar dig om det behövs en komplettering.

Om du tidigare gjort ansökan i Schoolsoft (och alltså redan har ett konto) så måste du kolla att dina kontaktuppgifter är aktuella, det gör du under fliken Min profil när du loggat in. Det gäller även om du ansökt till annan folkhögskola.

Följande handlingar ska bifogas när du ansöker. Enklast är att skicka dem digitalt i ansökningsformuläret. Om du väljer att posta så ska det vara bevittnade kopior, aldrig originalbetyg.

• Personbevis för studier – får inte vara äldre än tre månader
  • Slutbetyg från tidigare utbildningar. Om du inte har slutbetyg, skicka skolans sammanställning över färdiga kurser, t.ex. samlat betygsdokument
  • Arbetsbetyg eller intyg
  • Personligt brev – I brevet ska det framgå varför du söker utbildningen och vad du vill lära dig. Du ska också berätta om ditt eget förhållande till skapande/kreativitet och gärna berätta om vilka material och tekniker du arbetat med tidigare. Om du inte har uttryckt dig skapande så mycket, så beskriv istället din längtan. Skriv om relevanta workshops eller kurser du gått. Om du har planer på att söka andra konstutbildningar efter ett år hos oss, skriv gärna om detta också.
  • Arbetsprover – Dina arbetsprover kan vara teckningar, målningar, skisser, collage eller foton av tredimensionella arbeten. Du kan antingen fästa bilder och foton på högst 3 kartongskivor (max 50×70 cm stora) och skicka till Bromma folkhögskola, Åkeshovsvägen 29, 168 39 Bromma eller bifoga digitalt. Obs! Ett av proverna ska vara en teckning el. målning av 2-3 lökar i olika belysning, så att skuggorna och ev färg förändras. Arbetsprover återsänds ej.
  • Ett foto på dig själv

Sidan uppdaterad 16 april 2020