Fritidsledarutbildningen

Längd: 2 år
Kurstid: 19 aug 2019 – 9 jun 2020
Ansök senast: 15 april (obs! kursen är sökbar fr.o.m januari 2019)
Antagningsvillkor: 3-årig gymnasieexamen eller motsvarande med behörighet för yrkeshögskola och med särskild behörighet i sv 2 eller svenska som andraspråk 2. Lämplighet för utbildningen och yrket som är styrkt genom referenser från relevant erfarenhet för yrkesområdet.
Kostnader: 1400:-/termin i materialavgift samt måltidsabonnemang 400:-/vecka
Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)
Kontakt: Daniel Backgård, 08-636 23 41, daniel.backgard@brommafolkhogskola.se

fl

Fritidsledarutbildningen är en tvåårig utbildning. Vi är en av 22 skolor som erbjuder fritidsledarutbildning. Vår profil är: Utepedagogik, Friluftsliv samt Grupputveckling och Ledarskap.

Du vill:

Jobba med barn/ungdomar
– på fritidsgård,
– i skolan,
– inom omsorg,
– i förening!

Du har:

– 3-årig gymnasieexamen eller motsvarande med behörighet för yrkeshögskola och med särskild behörighet i svenska 2 eller svenska som andraspråk 2.
– Lämplighet för utbildningen och yrket som är styrkt genom referenser från relevant erfarenhet för yrkesområdet.

Du får:

– Utgå ifrån dig själv och dina egna erfarenheter.
– En grupp klasskamrater att arbeta, utvecklas och lära tillsammans av och med.
– En blandning av teori och praktik.
– Handledning och ämneskunskap från flera olika lärare.
– Möjligheter att utmana och fördjupa dig själv och dina kunskaper, förmågor och färdigheter för utifrån dig bli den bästa fritidsledaren!
– En yrkesexamen som fritidsledare!

Se vår utbildningsplan för mer av utbildningens innehåll:
Utbildningsplan fritidsledarutbildningen (pdf)
Alla delkurser (pdf)

Utbildningen leder till jobb – se senaste undersökningen:
Fritidsledarutbildningen leder till jobb

För mer information, kontakta Daniel Backgård (kursföreståndare), daniel.backgard@brommafolkhogskola.se, tel 08-636 23 41.

Kurstider läsåret 19/20:
19 augusti – 20 december 2019
8 januari – 9 juni 2020

Sista ansökningsdag är 15 april 2019. (obs! kursen är sökbar fr.o.m januari 2019)

Knappen leder till till folkhögskolornas gemensamma system Schoolsoft. Du börjar med att registrera ett ansökningskonto på Mina sidor (om du inte redan har ett). När du fyllt i och skickat in ansökan får du en automatisk bekräftelse till din e-postadress. Vi kontaktar dig om det behövs en komplettering.

> Läs mer om att ansöka