Musikutbildningar

Musiklinjen Betel

Längd: 1-2 år
Studietakt: 100%
Kurstid: 18 aug 2021 – 10 jun 2022
Ansök senast: 15 mars 2021 (9 juni till BUS Academy)
Antagningsvillkor: Antagningsprov
Digitalt Öppet hus: 25 februari kl 15.30-17.00 Klicka här!
Kostnader: 1400:- per termin i materialavgift samt obligatoriskt förmiddagsfika 23:- per dag
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)
Kontakt: info@brommafolkhogskola.se

Bromma folkhögskola erbjuder en musiklinje med fyra olika inriktningar av skilda karaktärer: Musik Bredd, Församlingsmusiker, Afroensemble och BUS Academy.

I alla våra inriktningar ingår individuell och gemensam undervisning på ditt huvudinstrument, musikteori, kör, projektveckor, valbara kurser och samtalsgrupp som tillsammans syftar till att du som studerande ska växa både som musiker och som människa. Varje inriktning har också mer ämnesspecifikt innehåll som du hittar under respektive flik.

Som en del i undervisningen genomför vi ett stort antal projekt i form av konserter, musikcaféer, gudstjänster, musikalprojekt och luciatåg både på skolan och i sammanhang utanför skolan. Musiklinjen ska också ge inblick i en stor bredd av musikgenrer.

Kurstider läsåret 21/22

18 augusti – 21 december 2021
10 januari – 10 juni 2022

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag till våra musikutbildningar är 15 mars 2021 (9 juni till BUS Academy). Antagningsprover kommer ske i två led. Prov 1 skickas in som en inspelad video. Ytterligare information kommer om detta. Om du går vidare till prov 2 blir du kallad till antagningsprov vecka 17 och 18. Detta prov kan komma att bli virtuellt p.g.a. Covid-19 men vi hoppas på att kunna genomföra det fysiskt på Bromma folkhögskola.

Att läsa musik på Bromma folkhögskola – Musiklinjen Betel

Våra kurser vänder sig till dig som vill arbeta med musik, men de kan också vara en förberedelse för högre musikstudier vid musikhögskola eller en chans att utveckla ett musikaliskt intresse.

Våra kurser är ettåriga, med möjlighet att söka ett andra år.

I skolans kreativa och uppmuntrande miljö ges många tillfällen att medverka på konserter, andakter och gudstjänster. Den mångfald av olika musiker och den genrebredd som finns på skolan skapar också tillfällen att spela tillsammans i olika band, grupper och ensembler. På skolan får du också möjlighet att samarbeta med andra kreativa utbildningar som Teaterlinjen och Ateljé X.

Sidan uppdaterad 1 juni 2021