Ensemble med afroamerikansk inriktning

Ansök senast: 15 mars 2022
Digitalt Öppet hus: 24 februari kl 15.30-17.00
Antagningsvillkor: Antagningsprov
Kostnader: 1400:- per termin i materialavgift samt obligatoriskt förmiddagsfika 23:- per dag
Kontakt: hannah.holgersson@brommafolkhogskola.se

ANSÖKAN STÄNGD

Här får du möjlighet att utvecklas på ditt huvudinstrument i en ensemble. Utbildningen är upplagd i olika perioder. Under varje period behandlas en genre från den afroamerikanska musiktraditionen, t.ex. pop, soul, blues, gospel eller jazz. Förutom undervisning på ditt huvudinstrument så ingår en mängd andra kurser som ger en stabil grund för att söka vidare till högre musikstudier eller för att arbeta som musiker.

Du kommer förstås även att samarbeta och interagera med deltagare på de andra musikutbildningarna, i projektveckor och andra linjeöverskridande kurser. Det ges många tillfällen att spela på konserter, andakter och gudstjänster, både på skolan och i sammanhang utanför. Att åka på turné en vecka ingår i kursen.

Ensemble med afroamerikansk inriktning kan du söka på sång, piano, bas, gitarr, trummor, blåsinstrument eller percussion.

• Enskild undervisning på huvudinstrument
  • Gemensamma lektioner i huvudinstrument
  • Ensemble – Block i olika genrer såsom blues, soul, jazz, pop, gospel och country
  • Ensemble – Improvisation och musikaliskt hantverk
  • Musikteori – gehörslära, jazz/pop-harmonilära
  • Körsång
  • Turné en vecka
  • Ensemblemetodik
  • Samtalsgrupp
  • Skolgemensamma aktiviteter
  • Valbara kurser – t.ex. låtskrivning, scenisk beredskap, percussion, leda gospelkör, hammond, arrangering, kristen tro
  • Konserter, gudstjänster, projektveckor

Kurstider läsåret 22/23

17 augusti – 20 december 2022
9 januari – 9 juni 2023

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag till våra musikutbildningar är 15 mars 2022. Antagningsprover kommer ske i två led. Prov 1 skickas in som en inspelad video. Om du går vidare till prov 2 blir du kallad till antagningsprov vecka 17. Du kommer att få mer information om din inspelade video efter 15 mars.

DIGITALT ÖPPET HUS 24 februari kl 15.30-17.00

Vi vill påminna om att pandemin kan komma att påverka antagningsprocessen och undervisningen.

Ansökan senast 15 mars

Knappen leder till folkhögskolornas gemensamma system Schoolsoft. Om det är första gången du ansöker till en folkhögskola så får du först registrera ett konto på Mina sidor i Schoolsoft.

När du fyllt i och skickat in ansökan får du en automatisk bekräftelse till din e-postadress. Vi kontaktar dig om det behövs en komplettering.

Om du tidigare gjort ansökan i Schoolsoft (och alltså redan har ett konto) så måste du kolla att dina kontaktuppgifter är aktuella, det gör du under fliken Min profil när du loggat in. Det gäller även om du ansökt till annan folkhögskola.

Följande handling ska bifogas när du ansöker.

• Personligt brev där du berättar om dig själv samt motivering till varför du vill gå utbildningen.

Här följer ett antal frågor som kan användas som grund när du skriver ditt brev. Du får gärna skriva fritt och flödande på ditt eget sätt om din resa och din passion för musik och för ditt instrument men det är bra om du får med svar på de flesta frågorna. Hör gärna av dig om du undrar över något eller har svårt att skriva ihop ansökan.

– Personlig info (namn, bakgrund, ålder, nuvarande sysselsättning m.m)
– Hur hittade du utbildningen och vad fick dig att bli intresserad?
– Hur ser din musikbakgrund ut? Hur länge har du musicerat och i vilka former?
– Vilka förväntningar har du på utbildningen och vad vill du utveckla?
– På vilket sätt tror du att du kan bidra till vår musiklinje?
– Är det någonting vi behöver veta om dig som påverkar dina studier?
– Motivera varför just du ska gå utbildningen

ANSÖKAN STÄNGD

VIKTIGT VID ANSÖKAN