Teaterlinjen


Längd: 1 år
Studietakt: 100%
Kurstid: 19 aug 2019 – 9 jun 2020
Ansök senast: 15 april (obs! kursen är sökbar fr.o.m januari 2019)
Kostnader: Materialavgift 1200:-/termin samt måltidsabonnemang 400:-/vecka
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)
Kontakt: Catrin Rodosi, 08-636 23 49, catrin.rodosi@brommafolkhogskola.se

teaterlinjen

Teaterlinjen är en ettårig heltidsutbildning med fokus på skådespelarens utmaningar.
Under året kommer du att få arbeta med pedagoger från olika bakgrunder inom teaterbranschen. Du får arbeta med olika verktyg och metoder som ger dig en bred erfarenhetsbank att ta med dig när du avslutar ditt år på Teaterlinjen.

Teater är gestaltning av människans liv och livsvillkor, och under året kommer vi tillsammans att undersöka vad detta kan innebära. Gruppen kommer att vara vårt fokus i arbetet parallellt med den personliga utvecklingen.

På höstterminen har vi uppspel på skolan och på vårterminen gästspelar vi med vår stora produktion på en hyrd teaterscen. Vårterminen 2018 gavs pjäsen ”Johanna”, läs mer längre ner på sidan.

Undervisningen är delvis lärarledd och delvis upplagd som eget arbete, med en given uppgift.

Kursens innehåll:
Improvisation
Scenframställning
Skådespelarteknik
Muntligt berättande
Teaterproduktion
Skådespelarträning
Normkritiskt gestaltande
Röst/sång
Rörelse/dans
Närvaroträning
Textgestaltning
Egna konstnärliga projekt
Workshops och gästlärare

Johanna

Teaterlinjen sätter upp ”Johanna” av Mirja Unge – Premiär 25 april 2018 på Teater Kaskad i Blackeberg!

Teaterlinjens slutproduktion ”Johanna” är en spännande och humoristisk föreställning författad av Mirja Unge. Den handlar om en samtida Jeanne d´Arc och utspelar sig i dagens konsumtionssamhälle. I mitten av allt står Johanna, en driven och stark ung kvinna som är trött på hur världen ser ut. Hon vill rädda miljön. Med sitt mål i sikte och med Moder Jord vid sin sida beger sig Johanna ut i politikens och aktivismens djungel, fast besluten att sprida det hopp hon funnit i naturens röster. I ”Johanna” bjuder Bromma folkhögskolas teaterlinje på en upplevelse med inslag av sång, dans och egenkomponerad livemusik framförd av studerande på skolans musikutbildning.

Var?
Teater Kaskad i Blackeberg.

När?
Onsdag 25/4 kl 19.00
Fredag 27/4 kl 13.30
Fredag 27/4 kl 19.00

Affisch för pjäsen ”Johanna”

Bromma folkhögskola är en kreativ mötesplats där flera konstnärliga utbildningar möts och stora möjligheter till samarbete finns. Vi har en unik tillgång att få arbeta med musiker och studiotekniker på skolan, vilka hjälper oss med musik, ljud och ljus till våra föreställningar. Här är det mycket som händer under veckorna i form av uppspel, konserter och utställningar. Närheten till Stockholms city gör att vi ofta går på teater och har samarbete med det professionella kulturlivet.

Vill du…
– ägna ett år åt att utvecklas som skådespelare i en kreativ folkhögskolemiljö?
– arbeta intensivt med eget arbete och i grupprocess?
– arbeta med din egna personliga utveckling?
– riskera dina nuvarande åsikter i ett fritt prövande?
– nyfiket möta dig själv och andra?

Sök då till Teaterlinjen 2019! 

Kurstider läsåret 19/20
19 augusti – 20 december 2019
8 januari – 9 juni 2020

OBS! Kursen är sökbar fr.o.m januari 2019.

12375991_10204738079765625_7972318516533943007_n-150x150_c
Kopia av IMG_6040

Knappen leder till till folkhögskolornas gemensamma system Schoolsoft. Du börjar med att registrera ett ansökningskonto på Mina sidor (om du inte redan har ett). När du fyllt i och skickat in ansökan får du en automatisk bekräftelse till din e-postadress. Vi kontaktar dig om det behövs en komplettering.

> Läs mer om att ansöka

RÖSTER från tidigare studerande

“Att gå på Teaterverkstan var framför allt otroligt roligt. Det breda innehållet gjorde att jag fick utforska teatern och min trygghetszon på så många plan att jag gick därifrån som en ny människa med SÅ många nya erfarenheter och nya mål med livet. Jag kan dela upp livet i två delar: före Teaterverkstan och efter Teaterverkstan.”
(Jonas, läsåret 2011/2012)

“För mig har det varit ett sätt att kunna utforska och komma i kontakt med bitar av mig själv som jag knappt har rört vid.”
(Olga, läsåret 2015/2016)

“Teaterverkstan är en utbildning där man får utveckla sitt skådespeleri och även utvecklas personligen.”
(Julia, läsåret 2015/2016)

“Teaterverkstan hjälpte mig att växa när jag som mest behövde det. Att börja på Teaterverkstan är ett av de mest givande besluten jag har tagit, och det hjälpte mig att både utveckla min egen uppfattning om teater såväl som min egen uppfattning om mig själv.”
(Cim, läsåret 2014/2015)