Yogalärarutbildning

Senast 15 april 2020

Knappen leder till till folkhögskolornas gemensamma system Schoolsoft. Du börjar med att registrera ett ansökningskonto på Mina sidor.

När du fyllt i och skickat in ansökan får du en automatisk bekräftelse till din e-postadress. Vi kontaktar dig om det behövs en komplettering.

Om du tidigare gjort ansökan i Schoolsoft (och alltså redan har ett konto) så måste du kolla att dina kontaktuppgifter är aktuella, det gör du under fliken Min profil när du loggat in. Det gäller även om du ansökt till annan folkhögskola.

Följande handlingar ska bifogas när du ansöker. Enklast är att skicka dem digitalt i ansökningsformuläret.

• Personbevis för studier – får inte vara äldre än tre månader
  • Personligt brev
    Här är ett antal frågor som kan användas som grund när du skriver ditt personliga brev. Du får gärna skriva fritt och flödande på ditt sätt och om din resa och passion kring rörelse och yoga men det är bra om du får med svar på de flesta av frågorna:
    – Personlig info (namn, bakgrund, ålder, nuvarande sysselsättning m.m)
    – Hur hittade du utbildningen och vad fick dig att bli intresserad?
    – Hur ser din yoga-/rörelsebakgrund ut? Vilka former har du praktiserat, hur länge och hur regelbundet?
    – Vad betyder yoga och/eller din rörelsepraktik för dig?
    – Har du några skador eller medicinska symptom vi bör känna till och/eller tar du mediciner som kan påverka din praktik?
    – Vad är din intention med utbildningen? Utvecklas som yogalärare eller mer personlig utveckling?
    – Vilka förväntningar har du och vad vill du utvecklas i och lära dig mer om genom utbildningen?
    – Hur är din studievana och har du studerat på distans tidigare?
    – Hur vill och kan du bidra till gruppen?
    – Kommer du att kombinera utbildningen med andra studier och/eller arbete och i vilken grad i så fall?
    – Motivera varför just du ska gå utbildningen

Syftet med frågorna är att få en så rik bild som möjligt av deltagarna innan utbildningen börjar. En variation av erfarenheter, livssituationer och kunskaper i gruppen är önskvärt. Kanske har du lång erfarenhet av yoga och arbetar redan som lärare eller så är yoga något relativt nytt för dig? Det viktigaste är din motivation och vilja att gå utbildningen, både fysiskt och på distans, viljan att utvecklas samt att möta gruppen och dig själv.

Mer att ta hänsyn till inför ansökan:

Observera att utbildningen INTE ger en 200 timmars Yoga Alliance certifiering. Var medveten om att utbildningen skiljer sig från många andra privata yogalärarutbildningar med sin grund i folkbildning, deltagarinflytande och samskapande.Nästa steg i ansökningsprocessen är att utbildningsansvarig återkommer med förslag på tider för telefonintervjuer för ett urval av ansökningarna. Detta påbörjas i slutet av april (efter sista ansökningsdatum) med siktet att ge besked om plats på utbildningen i början av juni 2020.Varmt välkommen med din ansökan!

Sidan uppdaterad