Sommarkurs Skapa

Låt kreativiteten flöda en helg i juni

Kurstid: 16–18 juni 2023
Anmälan senast: 5 juni 2023
Kostnader: Materialavgift 300:-
Kontakt: Lena Wohlfeil, lena.wohlfeil@equmeniakyrkan.se, 08-580 031 22,
Ann Westblom, ann.westblom@brommafolkhogskola.se, 073-962 46 76

ANMÄLAN öPPNAR 15/1

Vill du låta kreativiteten flöda under en helg i juni?

Bromma folkhögskola öppnar sina dörrar och bjuder tillsammans med Equmeniakyrkan in till en kreativ helg den 16-18 juni 2023. Vi erbjuder plats och gemenskap. Du bestämmer vilket uttryck du vill arbeta med. Kanske är det akvarellmålning, olje- eller akrylmålning, teckning, skapande med lera, trä eller textil, dans och koreografi, låtskrivande, sångtexter, poesi …

Ta med det material du behöver för det du vill jobba med under helgen. Det finns gott om plats i ateljéer med bord och stafflier, musikrum utrustade med pianon och gitarrer, salar för dans och drama. Om vädret tillåter kan vi också vara utomhus. Du kan köpa visst material från skolan, som du bokar i förväg och hämtar ut första dagen.

Det här är en plats att vara på, tillsammans med andra som gillar att vara kreativa och skapa. Vi är varandras resurser och delar det vi vill i vår skapandeprocess. Vi följer en rytm med gemensamma samlingar och mattider. Däremellan finns det gott om tid för eget skapande eller skapande tillsammans med andra.

Kursen riktar sig till unga och vuxna från 16 år och uppåt.

Program för helgen

Fredag 16 juni
18.00 Välkomstsamling i Ljushallen
19.00 Eget skapande
20.30 Sammanfattning av dagen
21.00 Slut för dagen

Lördag 17 juni
09.00 Eget skapande. Fika när det passar.
10.00 Workshop för den som vill, se nedan
13.00 Lunch, se nedan. Därefter eget skapande och fika när det passar
18.00 Samling med andakt och avstämning av dagen
18.30 Middag, se nedan. Därefter eget skapande för den som vill fortsätta.
21.00 Slut för dagen

Söndag 18 juni
09.00 Eget skapande
12.00 Vi delar det som kommit till under helgen, i Ljushallen
Utvärdering och städning.
13.00 Avslutning

Workshop

Lördag förmiddag erbjuds en workshop, mer information om detta kommer senare. Du kan delta oavsett vad du arbetar med under resten av helgen, se det som inspiration och en möjlighet att prova något annat. Material köper du på plats.

Mat

Var och en ordnar sin egen mat. Det finns mikro och kyl på skolan. På gångavstånd finns Ica, Coop och flera matställen (pizza, thai, sushi, McDonalds, kinesiskt).

Fika

Vi ordnar så att det finns kaffe, te, mjölk och kaka

Anmälan

Anmäl dig senast 5 juni. Det finns 25 platser. Eftersom det är många som är intresserade av att vara med förutsätter vi att du deltar hela helgen och hör av dig om du blir sjuk och inte kan komma.

Frågor?

Lena Wohlfeil, samordnare för musik och kreativa uttryck på Equmeniakyrkan, lena.wohlfeil@equmeniakyrkan.se, 08-580 031 22
Ann Westblom, lärare på Bromma folkhögskola, ann.westblom@brommafolkhogskola.se, 073-962 46 76

Anmälan senast 5 juni

Knappen leder till folkhögskolornas gemensamma system Schoolsoft. Om det är första gången du ansöker till en folkhögskola så får du först registrera ett konto på Mina sidor i Schoolsoft.

När du fyllt i och skickat in ansökan får du en automatisk bekräftelse till din e-postadress. Vi kontaktar dig om det behövs en komplettering.

Om du tidigare gjort ansökan i Schoolsoft (och alltså redan har ett konto) så måste du kolla att dina kontaktuppgifter är aktuella, det gör du under fliken Min profil när du loggat in. Det gäller även om du ansökt till annan folkhögskola.

ANMÄLAN ÖPPNAR 15/1

Sidan uppdaterad 29 november 2022