Sommarkurs Skrivarskola

Kom nära din berättarröst!

Kurstid: 15–18 juni 2021
Anmälan senast: 10 juni 2021
Kostnader: Materialavgift 250:-
Kontakt: Kajsa-Lena Nordquist, 08-636 23 21, kajsa@brommafolkhogskola.se

Kursen är för dig som vill utveckla din berättarröst och hitta eller fördjupa din förmåga att sätta ord och tankar på papper.

Du får möjligheten att vara i en kreativ miljö tillsammans med andra. Bromma folkhögskola ligger centralt i Stockholm men med närhet till Judarskogen, Mälaren och Drottningholms slottspark. Det ger möjligheter till inspiration från många håll.

Kursen hålls utomhus om vädret tillåter eller inomhus med möjlighet till distans.

Exempel på innehåll

Kom i gång
Vi skriver på datorn eller mobilen i 10 minuter, jag läser upp någon annans text och hen läser min. Vi ger och tar emot respons. Vi provar igen i 10 minuter med ett annat tema.

Kom nära din egen berättarröst
”Nu ska du inte förstöra en bra historia (med sanningen)” sa morfar Helmer. Med utgångspunkt i ett tema berättar vi muntligt för varandra. Skämt, skvaller, skrönor, legender, sagor. Efter respons från gruppen skriver vi ned vår berättelse

Livskraft och kreativa lösningar
Det som blev fel kanske blev bättre än det som var tänkt? Vad är egentligen fel och vad är rätt? Vem bestämmer? Hur kan jag vända det som inte blev som jag tänkt till något jag kan få styrka från? Vi skriver ned något som blev fel i våra liv men som sedan visade sig bli bra. Vi delar berättelser med varandra.

Lärare

Sara Silfverskiöld, erfaren skribent och lärare i skrivande

Mat

Det finns kaffe och te att köpa på skolan. Var och en ordnar sin egen lunch. Det finns mikro och kyl på skolan. På gångavstånd finns Ica, Coop och flera matställen (pizza, thai, sushi, McDonalds, kinamat).

Material

Det finns möjlighet att låna dator samt få tillgång till skrivmaterial och material för att öka kreativiteten.

Kursen blir av så länge inget förändras på regeringsnivå när det gäller coronaläget eller det blir för få deltagare.

Anmäl dig senast 10 juni 2021.

Sidan uppdaterad 1 juni 2021