Sommarkurs Skrivarskola

Kom nära din berättarröst!

Kurstid: 13–16 juni 2023
Anmälan senast: OBS Skrivarskolan är fulltecknad! Anmälan gäller en reservplats.
Kostnader: Materialavgift 250:-
Kontakt: Kajsa-Lena Nordquist, 08-636 23 21, kajsa@brommafolkhogskola.se

Kursen är för dig som vill utveckla din berättarröst och hitta eller fördjupa din förmåga att sätta ord och tankar på papper.

Du får möjligheten att vara i en kreativ miljö tillsammans med andra. Bromma folkhögskola ligger centralt i Stockholm men med närhet till Judarskogen, Mälaren och Drottningholms slottspark. Det ger möjligheter till inspiration från många håll.

Exempel på innehåll

Kom i gång
Vi skriver på datorn eller mobilen i 10 minuter, jag läser upp någon annans text och hen läser min. Vi ger och tar emot respons. Vi provar igen i 10 minuter med ett annat tema.

Kom nära din egen berättarröst
”Nu ska du inte förstöra en bra historia (med sanningen)” sa morfar Helmer. Med utgångspunkt i ett tema berättar vi muntligt för varandra. Skämt, skvaller, skrönor, legender, sagor. Efter respons från gruppen skriver vi ned vår berättelse

Livskraft och kreativa lösningar
Det som blev fel kanske blev bättre än det som var tänkt? Vad är egentligen fel och vad är rätt? Vem bestämmer? Hur kan jag vända det som inte blev som jag tänkt till något jag kan få styrka från? Vi skriver ned något som blev fel i våra liv men som sedan visade sig bli bra. Vi delar berättelser med varandra.

Lärare

Sara Silfverskiöld, erfaren skribent och lärare i skrivande
Anette Sievers, författare och tidigare redaktör för Hus och Hem Trädgård

Mat

Det finns kaffe och te att köpa på skolan. Var och en ordnar sin egen lunch. Det finns mikro och kyl på skolan. På gångavstånd finns Ica, Coop och flera matställen (pizza, thai, sushi, McDonalds, kinamat).

Material

Det finns möjlighet att låna dator samt få tillgång till skrivmaterial och material för att öka kreativiteten.

Anmälan

Skrivarskolan är populär och redan fulltecknad! Du kan anmäla dig till en reservplats. Vi kontaktar dig så fort en plats eventuellt blir ledig.
Materialavgiften på 250:- betalas via faktura som mejlas ut i samband med anmälan.

Anmälan till reservplats

Knappen leder till folkhögskolornas gemensamma system Schoolsoft. Om det är första gången du ansöker till en folkhögskola så får du först registrera ett konto på Mina sidor i Schoolsoft.

När du fyllt i och skickat in ansökan får du en automatisk bekräftelse till din e-postadress.

Om du tidigare gjort ansökan i Schoolsoft (och alltså redan har ett konto) så måste du kolla att dina kontaktuppgifter är aktuella, det gör du under fliken Min profil när du loggat in. Det gäller även om du ansökt till annan folkhögskola.

Sidan uppdaterad 12 maj 2023