Musik Bredd

En bred utbildning med fyra profiler

Längd: 1-2 år
Kurstid: 18 aug 2021 – 10 jun 2022
Ansök senast: 15 mars 2021
Antagningsvillkor: Antagningsprov
Digitalt Öppet hus: 25 februari kl 15.30-17.00 Klicka här!
Kostnader: 1400:- per termin i materialavgift samt obligatoriskt förmiddagsfika 23:- per dag
Kontakt: info@brommafolkhogskola.se

ANSÖKAN STÄNGD

Musik Bredd är en utbildning för dig som vill ha en bredare musikutbildning med många olika inslag. Du får undervisning på två instrument, spela i ensemble, musikteori och gehör, samt ett antal andra ämnen som tillsammans bildar en stabil bas för t.ex. vidare musikutbildning eller musikaliskt engagemang i olika delar av samhället. Du kommer förstås samarbeta och interagera med deltagare på de andra musikutbildningarna också, i projektveckor och andra linjeöverskridande kurser. Oavsett om du vill läsa till musiklärare, jobba med musik i församling eller bara utvecklas från din nuvarande plats så är Musik Bredd utbildningen för dig!

Vid ansökan väljer du en profil:

• Bredd – Pop/Rock/Jazz
  • Bredd – Klassisk
  • Bredd – Studio
  • Bredd – Församling

Läs mer om profilerna nedan.

Individuell undervisning
  • Huvudinstrument (med den inriktning du valt)
  • Bi-instrument
Gruppundervisning
  • Ensemble
  • Musikteori
  • Gem instrument (med den inriktning du valt)
  • Dirigering/Musikalisk ledning
  • Kör
  • Bruksgitarr/Brukspiano
  • Valbar kurs
  • Konsertproduktion
  • Samtalsgrupp/Andrum
  • Skolgemensam valbar kurs
  • Projektveckor
  • Klasstid

Bredd – Pop/Rock/Jazz

På profilen pop, rock & jazz har du dessa genrer som inriktning på huvudinstrument och ensemble. I ensemblen kommer du att få musicera både på huvudinstrument och pröva på andra instrument. I övrigt läser du samma kurser som övriga profiler på bredd. Inriktningen ger en god musikalisk grund och förbereder dig på ett bra sätt för vidare studier inom musik.

Bredd – Klassisk

På den klassiska profilen är ditt huvudinstrument inriktat mot klassisk teknik och repertoar. Möjligheter ges också till klassiskt ensemblespel. Fördelen med utbildningen är möjligheten att bredda ditt musikaliska uttryck både genom den klassiska musiken, men också genom andra genrer. Förutom klassiskt huvudinstrument har du bi-instrument i valfri genre, samt bruksensemble.

Bredd – Studio

På studioprofilen är ditt huvudinstrument ljudinspelning, studioteknik och PA-teknik. I huvudinstrumentet finns det även inslag av musikproducerande. Linjen har tydlig koppling till andra musiklinjer då samarbeten faller sig naturligt för behov av ljudtekniker. Skolan har en fin studio med goda inspelningsmöjligheter. Du kommer också få ett bi-instrument och spela i bruksensemble.

Bredd – Församling

Församlingsprofilen har en tydlig inriktning mot församlingsmusik. Till skillnad från Församlingsmusikerutbildningen så är denna linje för dig som är nyfiken på ett att utveckla ditt ideella engagemang i en församling. I huvudinstrumentet färgas repertoaren av musik som kan komma att användas i församlingsarbete. Du får även möjlighet att utveckla dina ledaregenskaper genom körledning, samt att bidra till gudstjänst- och andaktslivet på skolan. Utbildningen är en bra grund om du är intresserad av Församlingsmusikerutbildningen, men behöver ett års förberedelse. Du kommer också få ett bi-instrument och spela i bruksensemble.

Kurstider läsåret 21/22

18 augusti – 21 december 2021
10 januari – 10 juni 2022

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag till våra musikutbildningar är 15 mars 2021. Antagningsprover kommer ske i två led. Prov 1 skickas in som en inspelad video. Information om detta skickas ut per mejl den 17 mars. Om du går vidare till prov 2 blir du kallad till antagningsprov vecka 17 och 18. Detta prov blir virtuellt.

ANSÖKAN STÄNGD

VIKTIGT VID ANSÖKAN