Studentboende

Bromma folkhögskola kan erbjuda dig som studerande flera möjligheter att hyra bostad. Alla boenden är drogfria och djurfria.

  • På folkhögskolan, Åkeshovsvägen 29 i Bromma. Möblerade rum med egen toalett samt delat kök och vardagsrum. Ett av rummen har eget kök. Här finns inte hiss. Wifi ingår.
  • På studentboendet Tempus, Beckombergavägen vid Åkeshovs tunnelbana (se karta), 10 minuters promenad från skolan. Möblerade och omöblerade rum med eget badrum samt delat kök och vardagsrum. Några av rummen har eget pentry. Hiss finns. Abonnemang för internet/TV tecknas av dig via Comhem.
  • På Tegnérgården, Tegnérgatan Stockholms city. Omöblerade rum med eget badrum samt delat kök och vardagsrum. Hiss finns. Abonnemang för internet/TV tecknas av dig via Comhem.

På skolan finns wifi, övningsrum, tvättstuga, gym och bastu.

Vardagsrummet på folkhögskolan, Åkeshovsvägen 29.

Kostnader och villkor

Du hyr som regel rummet 10 månader från den 15 augusti till den 15 juni. Det finns möjlighet att också hyra rummet över sommaren.

Hyran betalas i förskott varje månad. Det betyder att i slutet av augusti betalar du för 1,5 månader. Sista hyran betalas i slutet av maj. Hyran för ett rum ligger från 4 000 – 5 200 kr i månaden. En deposition på 1000 kr tillkommer.

Du behöver ha en egen hemförsäkring för ditt boende.

Du kan ansöka om boende i samband med din ansökan till skolan. Vi ser gärna att referenspersonen du uppgett i ansökan även fungerar som referens till boendet. När du flyttar in på skolans studentboende undertecknar du ett hyreskontrakt med villkor för att hyra rum på Bromma folkhögskolas studentboende. Bryter du mot kontraktet, upphör din hyresrätt att gälla. Observera att en bakgrundskontroll kommer att göras av samtliga som söker boende.

För våra studerande som läser på Diakonal utbildning gäller några speciella hyresregler, kontakta oss för mer information.

Har du frågor om boendet kontakta:
Anders Mattsson, 08-636 23 23, anders.mattsson@brommafolkhogskola.se

För studerande som inte går på Bromma folkhögskola

Skolans boenden går i första hand till studerande på skolan. När det uppstår lediga rum under terminen så hyr vi i första hand till:

  1. Studerande på Enskilda Högskolan Stockholm.
  2. Studerande tillhörande någon församling i Equmeniakyrkan.
  3. Före detta studerande på skolan eller andra studerande.

Alternativa boenden:
hyresvardslistan.se
www.ansgarskyrkan.se/studentboendet-boett/

Sidan uppdaterad 15 februari 2024