Musik – Afroensemble

Kurstid: 18 aug 2021 – 10 jun 2022
Ansök senast: 15 mars 2021
Antagningsvillkor: Antagningsprov
Digitalt Öppet hus: 25 februari kl 15.30-17.00 Klicka här!
Kostnader: 1400:- per termin i materialavgift samt obligatoriskt förmiddagsfika 23:- per dag
Kontakt: info@brommafolkhogskola.se

Här får du möjlighet att utvecklas på ditt huvudinstrument i en ensemble. Utbildningen är upplagd i olika perioder. Under varje period behandlas en genre från den afroamerikanska musiktraditionen, t.ex. pop, soul, blues, gospel eller jazz. Förutom undervisning på ditt huvudinstrument så ingår en mängd andra kurser som ger en stabil grund för att söka vidare till högre musikstudier eller att arbeta som musiker.

Du kommer förstås samarbeta och interagera med deltagare på de andra musikutbildningarna också, i projektveckor och i andra linjeöverskridande kurser. Det ges många tillfällen att spela på konserter, andakter och gudstjänster, både på skolan och i sammanhang utanför. Att åka på turné en vecka ingår i kursen.

Afroensemble kan du söka på sång, piano, bas, gitarr, trummor, blåsinstrument eller percussion.

• Enskild undervisning på huvudinstrument
  • Gemensamma lektioner i huvudinstrument
  • Ensemble – Block i olika genrer såsom blues, soul, jazz, pop, gospel och country
  • Ensemble – Improvisation och musikaliskt hantverk
  • Musikteori – gehörslära, jazz/pop-harmonilära
  • Körsång
  • Turné en vecka
  • Ensemblemetodik
  • Samtalsgrupp
  • Skolgemensamma aktiviteter
  • Valbara kurser – t.ex. låtskrivning, scenisk beredskap, percussion, leda gospelkör, hammond, arrangering, kristen tro
  • Konserter, gudstjänster, projektveckor

Kurstider läsåret 21/22

18 augusti – 21 december 2021
10 januari – 10 juni 2022

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag till våra musikutbildningar är 15 mars 2021. Antagningsprover kommer ske i två led. Prov 1 skickas in som en inspelad video. Ytterligare information kommer om detta. Om du går vidare till prov 2 blir du kallad till antagningsprov vecka 17 och 18. Detta prov kan komma att bli virtuellt p.g.a. Covid-19 men vi hoppas på att kunna genomföra det fysiskt på Bromma folkhögskola.

VIKTIGT VID ANSÖKAN

Studera hos oss