Seniorkurs

Vi är aldrig för gamla för att lära

Längd: 1 termin
Studietakt: 20%
Kurstid: 22 aug – 19 dec 2024 (torsdagar)
Ansök senast: 1 juni 2024
Kostnader: Materialavgift 1500:- per termin samt obligatoriskt förmiddagsfika 25:- per dag. Ytterligare kostnad för studiebesök kan tillkomma.
Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad
Kontakt: Sara Silfverskiöld, 08-636 23 09, sara.silfverskiold@brommafolkhogskola.se

ANSÖKAN STÄNGD

Är du senior och dagledig? Bromma folkhögskola vill bidra till det livslånga lärandet. Hos oss kan du lära dig något nytt, något mer eller på ett annat sätt. Vi erbjuder dig en utvecklande kurs på torsdagar under hösten 2024. Du och din grupp träffas i en varm folkhögskolemiljö som ger dig möjlighet till möten över generationerna.

Seniorkursen är en mix av aktuella ämnen och aktiviteter där deltagarna ges möjlighet att bidra till lektionerna. Inom folkbildningen tror vi att kunskap skapas i möten och diskussioner med andra.

Vi utforskar kreativa uttryck som drama, sång, rörelse, kropp, mindfulness, skrivande och bild. Genom samtal och reflektion studerar vi nutida kulturyttringar och dagsaktuella samhälls-frågor.

Vi gör också uppskattade studiebesök på museer i Stockholm samt kultur- och naturvandringar i närområdet. Ibland deltar vi i aktiviteter tillsammans med resten av skolan, till exempel på festivalen Brommastock. 

Syftet med kursen är att förebygga ensamhet och att bygga samhörighet över generationsgränserna.

Materialavgiften är 1500 kr plus förmiddagsfika. Ytterligare kostnad för studiebesök kan tillkomma. Om du vill ha hjälp med avgiften ombeds du kontakta skolan.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan senast 1 juni

Knappen leder till till folkhögskolornas gemensamma system Schoolsoft. Om det är första gången du ansöker till en folkhögskola så får du först registrera ett konto på Mina sidor i Schoolsoft.

När du fyllt i och skickat in ansökan får du en automatisk bekräftelse till din e-postadress. Vi kontaktar dig om det behövs en komplettering.

Om du tidigare gjort ansökan i Schoolsoft (och alltså redan har ett konto) så måste du kolla att dina kontaktuppgifter är aktuella, det gör du under fliken Min profil när du loggat in. Det gäller även om du ansökt till annan folkhögskola.

ANSÖKAN STÄNGD

VIKTIGT VID ANSÖKAN

Studera hos oss

  • Hur söker jag?
  • Studentboende
  • Studieekonomi och CSN
  • Läsårstider
  • Studeranderätt
  • Studie- och yrkesvägledning
  • Likabehandlingsplan

Sidan uppdaterad 4 juni 2024