Allmän kurs distans

Fokus på språk och kultur

Format: Distanskurs 50%
Kurstid: 17 aug 2022 – 9 juni 2023
Träffar: Två obligatoriska träffar per termin samt fysisk närvaro en dag i augusti
Ansök senast: 1 maj 2022
Kostnader: Materialavgift 350 kr per termin
Kontakt: Anders Mattsson, 08-636 23 23, anders.mattsson@brommafolkhogskola.se

• Svenska som andraspråk 2 och 3
  • Samhällskunskap 1b
  • Religion 1
  • Interkulturell kommunikation
    – Överblick över forskningsområdet
    – Svensk kulturs utveckling under 1900-talet och nuläget
    – Hur kultur påverkar människors kommunikation, beteende, åsikter och vad de tycker är normalt
    – Vad interkulturell kompetens innebär och verktyg för hur interkulturella gap kan överbryggas
  • Kyrkokunskap
    – Frikyrkans framväxt i Sverige med fokus på Baptiströrelsen, Metodiströrelsen och Missionsförbundet
    – Frikyrkan, folkrörelserna och demokratiutvecklingen i Sverige
    – Dagens Equmeniakyrka: Trons grund, Ämbetssyn, Demokratiska strukturer, församlingens liv och praxis, internationellt och församlingsgrundande arbete.

Upplägg

Distansstudierna sker på halvtid. Därutöver förväntas du vara på plats i skolan vid två tillfällen varje termin, samt fysisk närvaro en dag i augusti.

På en folkhögskola studerar du alltid utifrån dina förkunskaper och förutsättningar. Du får stöd med att planera dina studier och att utveckla strategier som kan hjälpa dig att slutföra dina individuella uppgifter.

På folkhögskolan tycker vi samtidigt att det är viktigt att lära tillsammans med andra. Det innebär att du på Allmän kurs distans ofta arbetar i grupp och att vi diskuterar och reflekterar ihop med varandra. Det ger dig möjlighet att utveckla din analysförmåga, stärka ditt självförtroende och bredda din allmänbildning. Grupparbete och gruppredovisningar är en viktig del av vårt arbetssätt och du kommer att få lära dig värdefulla metoder för detta.

På kursen arbetar vi i Google Workspace. Du måste därför ha tillgång till dator med webbkamera och en stabil internetuppkoppling, samt ha grundläggande datorvana. Kursen kräver god självdisciplin då det i hög grad är du själv som, med stöd av din lärare, organiserar dina studier. Du bör också klara av att kommunicera med lärare och klasskamrater, samt arbeta med kameran påslagen. Folkhögskolans närvarokrav på minst 80 procent gäller även för distansstudier.

Kursen startar vid tillräckligt antal sökande.

Ansökan senast 1 maj

Knappen leder till folkhögskolornas gemensamma system Schoolsoft. Om det är första gången du ansöker till en folkhögskola så får du först registrera ett konto på Mina sidor i Schoolsoft.

När du fyllt i och skickat in ansökan får du en automatisk bekräftelse till din e-postadress. Vi kontaktar dig om det behövs en komplettering.

Om du tidigare gjort ansökan i Schoolsoft (och alltså redan har ett konto) så måste du kolla att dina kontaktuppgifter är aktuella, det gör du under fliken Min profil när du loggat in. Det gäller även om du ansökt till annan folkhögskola.

Om du är aktuell för kursen blir du kallad till digital intervju.

Följande handlingar ska bifogas när du ansöker. Enklast är att skicka dem digitalt i ansökningsformuläret. Om du väljer att posta så ska det vara bevittnade kopior, aldrig originalbetyg.

• Slutbetyg från tidigare utbildningar. Om du inte har slutbetyg, skicka skolans sammanställning över färdiga kurser, t.ex. samlat betygsdokument
  • Personligt brev där du berättar om dig själv samt motivering till varför du vill gå utbildningen
ANSÖKAN STÄNGD

VIKTIGT VID ANSÖKAN