Allmän kurs distans

Läs in gymnasiet i din takt – digitalt

Längd: 1-2 år
Studietakt: 100 %
Kurstid: 18 aug 2021 – 10 juni 2022
Träffar: Två obligatoriska träffar per termin samt fysisk närvaro en dag i augusti
Ansök senast: 1 maj 2021
Digitalt öppet hus: 15 april kl 16.30-17.30 Klicka här!
Kostnader: Materialavgift 350 kr per termin
Kontakt: Anders Mattsson, 08-636 23 23, anders.mattsson@brommafolkhogskola.se

Allmän kurs distans är för dig som har ett eller två år kvar på din gymnasieutbildning och som av olika anledningar föredrar att studera hemifrån på heltid. Du läser in de behörigheter du saknar och får redskap för vidare studier på högskola eller yrkeshögskola.

Ämnen

Allmän kurs distans är en heltidskurs. Beroende på vilka behörigheter du saknar läser du vanliga ämnen som:

• Svenska 2 och 3, alternativt Svenska som andraspråk 2 och 3
  • Matematik 1b, 2 och 3
  • Samhällskunskap 1b
  • Engelska 6
  • Historia 1b
  • Naturkunskap 1b
  • Religion 1
  • Utöver dessa har du möjlighet att komplettera dina studier med ämnen som exempelvis Filosofi, Internationella relationer eller Hållbar utveckling.

Upplägg

Distansstudierna sker på heltid, vardagar mellan klockan 8.30 och 15.40, beroende på ditt schema. Därutöver förväntas du vara på plats i skolan vid två tillfällen varje termin.

På en folkhögskola studerar du alltid utifrån dina förkunskaper och förutsättningar. Du får stöd med att planera dina studier och att utveckla strategier som kan hjälpa dig att slutföra dina individuella uppgifter. I slutet av kursen får du lära dig att planera och skriva ett längre fördjupningsarbete i form av en vetenskaplig rapport.

På folkhögskolan tycker vi samtidigt att det är viktigt att lära tillsammans med andra. Det innebär att du på Allmän kurs distans ofta arbetar i grupp och att vi diskuterar och reflekterar ihop med varandra. Det ger dig möjlighet att utveckla din analysförmåga, stärka ditt självförtroende och bredda din allmänbildning. Grupparbete och gruppredovisningar är en viktig del av vårt arbetssätt och du kommer att få lära dig värdefulla metoder för detta.

På kursen arbetar vi i Google Workspace for Education. Du måste därför ha tillgång till dator med webbkamera och en stabil internetuppkoppling, samt ha grundläggande datorvana. Kursen kräver god självdisciplin då det i hög grad är du själv som, med stöd av din lärare, organiserar dina studier. Du bör också klara av att kommunicera med lärare och klasskamrater, samt arbeta med kameran påslagen. Folkhögskolans närvarokrav på minst 80 procent gäller även för distansstudier.

Kursen startar vid tillräckligt antal sökande.

Sista ansökningsdag är 1 maj

VIKTIGT VID ANSÖKAN