BUS Academy

Kurstid:
18 aug 2021 – 10 jun 2022
Plats: Bromma folkhögskola och Kulturfyren Gamla Stan
Ansök senast: 15 mars (kursen är sökbar fr.o.m januari).
Antagningsvillkor: Antagningsprov
Kontakt: info@busacademy.se

Glada barn som sjunger

Ny barn- och ungdomskörledarutbildning

Nu startar Sveriges första och enda ettåriga barn- och ungdomskörledarutbildning. Det är en unik utbildning för dig (max 25 år) som med körsång vill verka bland barn och ungdomar i dagens Sverige. Utbildningen erbjuder mångfald, hög kvalitet, genrebredd, ny kreativ pedagogik och metodik, projektledning, entreprenörskap och fördjupad kunskap om just barn och ungas specifika styrkor, förutsättningar och behov. BUS står för barn- och ungdomskörledarutbildning i Sverige.

Kursinnehåll

Utbildningen kommer att vara temabaserad och i möjligaste mån ske ämnesintegrerat. Undervisningen sker både på Bromma folkhögskola och Kulturfyren Gamla Stan .

• Sång
  • Piano
  • Dirigering
  • Teori
  • Genrekunskap
  • Metodik
  • Projektledning och entreprenörskap
  • Praktik
  • Körplantering (starta nya körer)

Ansökan och antagning

Sista ansökningsdag är 15 mars 2021.

Ansökningsprov och intervju sker digitalt enligt instruktion som sänds till sökande via mejl efter inkommen ansökan.
Teoriprov för nivågruppering genomförs på Bromma folkhögskola i samband med skolstart i augusti 2021.

BUS Academy – Körplantagen

BUS Academy – Körplantagen är ett Allmänna arvsfonds-projekt som ägs av Kulturens Bildningsverksamhet och genomförs av Bromma folkhögskola och Kulturfyren Gamla Stan. Läs mer om hela projektet (pdf).

Sidan uppdaterad 23 november 2020